Lasagna wielofarszowa

Published on by Sufrin

http://vegtasticvoyage.files.wordpress.com/2011/02/lasagna-3.jpg?w=500&h=316

 

Ciasto:

do wyboru:

ciasto makaronowe w postaci płatów

naleśniki

cienkie płaty cukinii, bakłażana, podgotowanego liścia kapusty lub jarmużu

 

Warstwy:

można wykorzystać własny pomysł na farsz:
Warstwa 1 dolna: sos marinara
Warstwa 2: tofu jedwabiste, miękkie lub zmiksowane twarde z dodatkiem płynu
• Warstwa 3: zielone pesto z bazylii połączone z drożdżami - pasta
• Warstwa 4: marinara wymieszana z tofu z warstwy drugiej

 

 

Ugotować makaron (ciasto) al dente, osączyć z wody i odstawić, żeby się nie posklejał.
Delikatnie natłuścić formę i położyć pierwszą warstwę makaronu. Nałożyć Warstwę 1.
Kontynuować z resztą warstw, przeplatając je ciastem.
Przykryć papierem do pieczenia / folią aluminiową i zapiekać w piekarniku w 190°C przez 40 minut.

 

 

źródło

To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post