750 grammes
All our cooking blogs Follow this blog Administration + Create my blog
Gołąbki z pikantnym tofu w sałacie

Gołąbki z pikantnym tofu w sałacie

Na 16 gołąbków Nadzienie: 2 łyżeczki oleju 1 średnia cebula, posiekana (1 1/2 szklanki) 1 łyżka zmiażdżonego imbiru 1 łyżka zmiażdżonej trawy cytrynowej (opcjonalnie) 2 ząbki, zmiażdżony (2 łyżeczki) 450 g tofu, kostka 4 łyżki nisko sodowego sosu sojowego...

Read more

Dobrze jeść...

Dobrze jeść...

Zdrowie kobiety zależy od jej pożywienia Dobrze zbalansowana dieta jest podstawą zdrowia. Kobiety, jaki i mężczyżni, powinny cieszyć się różnorodnością pożywienia. Warto, aby w menu zagościły produkty pełnoziarniste, owoce, warzywa i zdrowe tłuszcze....

Read more

Szablon sporządzania gołąbków

Szablon sporządzania gołąbków

Gołąbki, sajgoki, roladki warzywne, krokiety Wzór, jak sporządzić warzywne zawiniątka: Opakowanie – liście kapusty (biała, czerwona, włoska, pekińska), liście botwiny, szczawiu,szpinaku, botwiny, jarmużu, sałaty rzymskiej. Nie-warzywne: papier ryżowy,...

Read more

Kasza gryczana na surowo z owocami

Kasza gryczana na surowo z owocami

1/2 szklanki kaszy gryczanej niepalonej, namoczyć na 30 minut 2 banany 1-2 łyżki mielonego siemienia lnianego cynamon, gałkę, suszone owoce rodzynki i wiórki kokosa lub świeże owoce do posypania Kaszę przełożyć do blendera lub miksera z misą. Dodać banany,...

Read more

Soki i ich właściwości

Soki i ich właściwości

Soki owocowe i warzywne mają właściwości detoksykacyjne, usuwające zmęczenie, ułatwiające trawienie pokarmu. Świeżo wyciskane soki są dobrym źródłem witamin i minerałów. Witaminy aktywują enzymy, które katalizują (przyspieszają reakcję chemiczną) setki...

Read more

Zagęszczacze

Zagęszczacze

Jaki środek użyć w miejsce tradycyjnie stosowanej żelatyny? Jak zagęścić sos, jeślimy lub nasi goście nie mogą jeść pszenicy? Mąką ryżową można zagęścić gotujący się wywar na sos, p osypując trochę po wierzchu gotującą się potrawę i mieszać do czasu,...

Read more

Precle orkiszowe

Precle orkiszowe

720 g mąki orkiszowej lub pszennej razowej 40 g świeżych drożdży 2 łyżeczki soli 400 g wody 1,5 łyżki sody 1,5 litra wody gruboziarnista sól lub sezam Mąkę, drożdże, sól i wodę umieścić w misce. Odstawić, aby drożdże się zaktywizowały. Wyłożyć na stolnicę...

Read more

Cytrynowe nerkowce

Cytrynowe nerkowce

160 g nerkowych orzechów, namoczonych na 4 godziny skórka z cytryny 100g soku z cytryny ( ~ 2 cytryny) lub pomarańczy (1 duża) 55- 60 g wiórków kokosa 30 - 50 g syropu cukrowego / melasy szczypta soli Zmiksować składniki i formować kulki. Wstawić do piekarnika...

Read more

1 2 > >>