Overblog Follow this blog
Administration Create my blog
Dieta satwiczna - książka kucharska joginów

Dieta satwiczna - książka kucharska joginów

Uczony wedyjski dr David Frawley opisuje żywność satwiczną jako nie tylko wegetariańską, ale również pokarm bogaty w Pranę (siłę życiową). Dlatego tak ważna jest dbalośc o pożywienie organiczne i świeże. Warto nabywać owoce i warzywa ze znanych źródeł...

Read more

Sos pomidorowo-marchewkowy do spaghetti

Sos pomidorowo-marchewkowy do spaghetti

15 pomidorków cherry 2 średnie marchewki lub 4 mini 1 łodyga szczypiorku 1/2 ząbka czosnku lub 1 łyżeczka czosnku w proszku 2 łyżki oleju opcjonalnie: 2 łyżki sosu sojowego tamari oregano, sól Składniki połączyć. Michelle Reeves, From SAD to RAW i Fl...

Read more

Curry przyprawa

Curry przyprawa

5 łyżeczek nasion kolendry 1 łyżeczka kozieradki 1 duży liść laurowy 1/2 łyżeczki kuminu 1/2 łyżeczki czarnej gorczycy 3 1/2 cm kory cynamonu 5 goździków 2 łyżeczki mielonej kurkumy Wykonanie: Zmielić wszystkie składniki poza kurkumą. Następnie dosypać...

Read more

Sucharki z pulpy migdałowej

Sucharki z pulpy migdałowej

1 szklanka pulpy migdałowej (najlepiej dodać pulpę pozostałą po wytłoczeniu mleka z namoczonych migdałów i dolać odrobinę wody, aby ją rozcieńczyć) 2 łyżki siemienia lnianego 1 łyżka oleju 1/2 łyżeczki soli Połączyć składniki. Uformować grubawą warstwę...

Read more

Sucharki z mąki gryczanej i rodzynków

Sucharki z mąki gryczanej i rodzynków

Składniki: 2/3 szkl. mąki gryczanej 1/2 szkl. rodzynków, namoczyć na kika godzin 1 - 2 łyżki zimnej wody 1 - 2 łyżki oleju sól Wykonanie: 1/3 szklanki mąki gryczanej wymieszać z wodą, olejem, solą. Namoczone rodzynki z grubsza osączyć z wody i zmiksować....

Read more