750 grammes
All our cooking blogs Follow this blog Administration + Create my blog
Ricotta z okary i nerkowców

Ricotta z okary i nerkowców

Wychodzi 2 2/3 szklanki: 2 szklanki okary (pulpy pozostałej po wyciśnięciu zmielonego ziarna soi z wodą, w procesie wytwarzania mleka sojowego) 3/4 szklanki nerkowców 2 łyżki plus 2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli Nerkowce zalać...

Read more

Masala vada - kotleciki z ciecierzycy

Masala vada - kotleciki z ciecierzycy

1/2 szklanki suchej ciecierzycy 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 2 łyżki pokrojonej kolendry 1/2 zielonego chilli olej do smażenia szczypta imbiru, anyżu i soli Ciecierzycęę namoczyć na 2 godziny. Osączyć i zmielić z czosnkiem, imbirem, anyżem, solą. Dodać...

Read more

Maślanka

Maślanka

1 łyżka soku z cytryny 1 szklanka + 7 łyżek mleka roślinnego Składniki połączyć ze sobą i odstawić. źródło: Flickr

Read more