Ricotta z okary i nerkowców

Published on by Sufrin

http://img.photobucket.com/albums/v114/clotilde/resizeOkaracashewricotta.jpg

 

 

Wychodzi 2 2/3 szklanki:

 

2 szklanki okary (pulpy pozostałej po wyciśnięciu zmielonego ziarna soi z wodą, w procesie wytwarzania mleka sojowego)
3/4 szklanki nerkowców
2 łyżki plus 2 łyżeczki soku z cytryny
1 łyżeczka cukru
1/2 łyżeczki soli
Nerkowce zalać wrzątkiem i odstawić na 15 minut. 
Odcedzić.
Zmielić na pastę w malakserze.
Dodaćpozostałe składniki i mielić na wysokich obrotach do czasu uzyskania gładkiej masy (jakieś 5 minut).
Umieścić w pojemniku do zamrażania i przełożyć do lodówki.
1/3 szklanki zawiera: 
98,4 kcal;
55% kcal z tłuszczu;
6,5g tłuszczu;
0,0mg cholesterolu;
121,8mg sodu;
154,8mg potasu;
8,2g węglowodanów;
0,4g błonika;
1,4g cukrów;
3,3g białka.

Comment on this post