Gryczane krakersy z masłem z orzeszków ziemnych

Published on by Sufrin

4502183683_51b49893ac.jpg

 

Na 150 do 200 krakersów o boku 2,5 cm:

Ciasto można zamrażać, aby wykorzystać je później lub umieścić w opakowaniu do końca tygodnia w lodówce.  

 

2 szklanki mąki gryczanej

1 1/2 szklanki skrobi ziemniaczanej

1/4 łyżeczki soli

  1-1 1/2 szklanki gorącej wody

3/4 szklanki masła orzechowego

 

Rozgrzać piekarnik do 350 C.  

Pokryć blachę do pieczenia pergaminem.  

W dużej misce wymieszać mąkę, skrobię ziemniaczaną i sól.

Dolać gorącej wody i masła orzechowego.

Dodać masęorzechową do suchych składników i wymieszać, aż powstanie twarde ciasto.

Powinien powstać z ciasta kłębek, jeśli nie, dodać więcej mąki lub wody, aby osiągnąć wymaganą konsystencję.

Wycinać z ciasta krakerdy o boku 2,5 cm.

Piec 35 do 40 minut, aż stana się twarde jak krakersy.

 

źródło i Flickr

Published on Ciasteczka

Comment on this post