Bhatura - chlebek indyjski

Published on by Sufrin

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQGVUYIUzr1uVzL6BQqYt096v2c_UNlDyBjiKBec1Yve4nD4KWDcQ

 

8-10 kromek jasnego chleba

3 filiżanki mąki razowej

2 filiżanki mąki pszennej

łyżeczka soli

woda

 

Z kromek usunąć brzegi, skórkę i pokroić drobno.

Namoczyć w wodzie i zmiksować.

Dodać sól i mąki. Wyrabiać ręcznie.

Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na pół godziny.

 

Rozgrzac olej na patelni.

Rwać z ciasta kuleczki i zrobić placuszek.

Kłaść na patelnię i czekać, aż się wybrzuszy lub zapobiec temu, trzymając na placku łyżkę cedzakową.

 

 

źródło

Published on Kuchnie świata- Indie

To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post