Palak Paneer

Published on by Sufrin

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSdVvKaex1jhbmDcHWEj8jx6gMEqeVrURiZj6h_jk-aZXKv5alk9g

 

Palak Paneer - danie na ciepło z północnej części Indii - Pendżabu. Jest tyle pyszne, co zdrowe.

 

500 g gotowanego szpinaku

200 g tofu w kostkę lub gęstej polenty w kostkę

2 łyżki gotowanej soi

1 1/2 filiżanki mleka roślinnego

1 cebula

1/2 łyżeczki soli

1/2 łyżeczki papryki mielonej

2 łyżki oleju

 

 

Kostkę tofu lub polenty usmażyć.

 

Usmażyć cebulę, dodać soję, szpinak i filiżankę mleka. Gotować na dużym ogniu 4-5 minut.

Zmiksować masę.

Przyprawić, dodać resztę mleka.

Gotować, aż zgęstnieje.

Ułożyć na półmisku i udekorować kostką.

 

 

 

Źródło

Published on Kuchnie świata- Indie

To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post