Kalafior z groszkiem w sosie curry

Published on by Sufrin

http://3.bp.blogspot.com/-hvQ-ow16DzA/TcP3-VWJuUI/AAAAAAAAFCo/35nHPvWhNw0/s640/CauliflowerAndPeas-Beans1.jpg

 

składniki:

  • 1 główka kalafiora, pociąć na kawałki
  • 1/2 szklanki zielonego groszku, świeży lub mrożony
  • 1/2 dużej cebuli, posiekać
  • 1 łyzka kuminu
  • 1 łyżka pieprzu Cayenne lub chilli w proszku
  • 1/4 łyżki kurkumy
  • 3 łyżki oleju
  • sól

Przygotowanie:

  • Na patelni rozgrzać olej i wsypać przyprawy, aby
  • Kalafiora włożyć do gorącej wody na 10 minut.
  • Wrzucić cebulę, powinna połączyć się z przyprawami.
  • Dodać kalafiora i smażyć 6-8 minut.
  • Wrzucić groszek i zamieszać.

Podawać na ryżu ugotowanym na sypko, czyli woda 2:1 ryż.

 

 

źródło

Published on Kuchnie świata- Indie

Comment on this post