Lody z tofu

Published on by Sufrin

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQLPKGLE63hFdZDA4J5Qd2deg6fdt0ZCg-cIzqaiOZB8UDCgUg&t=1&usg=__pniZNPQfYmGORA58BUWH9qbT630=

  • 455 g miękkiego tofu lub 220 g jogurtu sojowego
  • 455 g truskawek (lub innych owoców) mrożonych
  • 2 filiżanki mleka zbożowego (sojowe, ryżowe)
  • 1 filiżanka cukru
  • 3 łyżeczki olejku waniliowego

Połączyć wszystkie składniki w blenderze, aż powstanie gładka masa (około 1 1/2 do 2 minut).

 

Umieścić w metalowejmiscei umieścić w zamrażarce.

 

Mieszać co 15 minut.

 

Można także masę przelać do maszynki do robienia lodów i postępować wg instrukcji.

 

SMAKI:

 

Banan - zmiksować 2 dojrzałe banany

 

Imbir - dodać albo 1/4 filiżanki mielonego lub 2,5 cm startego świeżego imbiru.

 

Można dodać syrop.

 

Treba wypróbować lody z kawałkami czekolady lub kawy.  

 

Warto wypróbować świeżej mięty i kakao w proszku oraz kiwi i limonki.

 

Źródło

Published on Mleko - jogurt

To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post