Mleczna bułeczka na słodko

Published on by Sufrin

1027141372_29c28ee434.jpg

 

  • 4 szklanki czerstwego chleba lub bułki, kostki
  • 3 szklanki mleka roślinnego
  • 3/4 szklanki cukru (wg uznania)
  • 1 łyżeczka cynamonu w proszku
  • 1 szklanka namoczonych rodzynków
  • 1/2 szklanki migdałów lub orzechów (wg uznania)

Przygotowanie:

Nastawić piekarnik na 180°C.

Wymieszać w miseczce mleko, cukier, cynamon, rodzynki i migdały.

Wstawić chleb do naczynia do zapiekania.

Wlać składniki z mlekiem na kostki chleba. Wymieszać.

Piec przez 30 minut.

 

Podawać zarówno na ciepło, jak i po ostygnięciu.

 

 

4251934426_eb1ca5fb4c.jpg

 

źródło i Flickr

Published on Mleko - jogurt

Comment on this post