Lemonato - cytrynowe ragout z warzyw

Published on by Sufrin

 

 

 

Przepis na 10 - 12 porcji

 

800 g marchewki

200 g korzenia pietruszki

2 kalarepki

500 g szpinaku

pęczek dymki

400 g pieczarek

1/2 litrza bulionu

2 cytryny

natka - pęczek

 

5 łyżek oliwy

2 ząbki czosnku

1 łyżeczka maki ziemniaczanej

sól

 

 

Piezcarki w plasterki skropić sokiem z 1 cytryny.

Dymkę posiekać i zeszklić na oliwie.

Dodać pokrojoną w słupki marchewk, pietruszkę i kalarepę - podsmażać 3 minuty.

Podlać bulionem z mąką.

Dodac rozgnieciony czosnek i obraną skórkę z 1 cytryny.

Przykryć i dusić 5 minut.

Włożyć pokrojony szpinak z pieczarkami.

Doprawić soląi gotować 5 minut.

Posypać natką, skropić sokiem z drugiej cytryny, wymieszać.

To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post