Gulasz z soczewicy

Published on by Sufrin

3504338385_1309275b25.jpg

 

Dla dwóch lub trzech:

 
1 cukinia
1/4 bakłażan a
1 cebula
6 rzodkiewek
6 pieczarek
2 marchewki
1 szklanka soczewicy  
3 szklanki bulionu lub wody
 szczypta gałki muszkatołowej
sól

 


 W dużym garnku ugotować soczewicę pokrytą 1 1/2 szklanki wody, aż cała woda się wchłonie (około 15 minut).

Pokroić cebulę i marchew.
Smażyć na patelni z łyżką oleju.
Pokroić bakłażana, cukinię, pieczarki, rzodkiewki na kawałki i dodać na patelnię.
Smażyć 5 minut.
W dużym garnku z 1 1/2 szklanki wody, solą i gałką muszkatołową.
Gotować na wolnym ogniu, aż woda się wchłonie.
Warzywa powinny być suche.

 

źródło i Flickr

Comment on this post