Czerwona soczewica z bakłażanem w papierze ryżowym

Published on by Sufrin

5057092234_d89955767d.jpg

 

 

Dla dwóch osób:

 
5 kart papieru ryżowego

1/2 szklanki czerwonej soczewicy
1 szklanka wody
1 łyżeczki bulionu

1/2 bakłażana
sól
1/2 szklanki oliwy z oliwek

 


 W małym rondelku gotować soczewicę, bulion i doprowadzić do gotowania.  

 Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować, aż soczewica pochłonie płyn.
Pokroić bakłażana na c ienkie plasterki.
 Nawodnić papier ryżowy przez włożenie go na chwilę do ciepłej wody.
Nałożyć co najmniej 1:59 łyżki pasztetu z soczewicy w środku papieru ryżowego.
Włożyć dwa plastry bakłażana na górze.
Zawinąć papier ryżowy.
Pędzlem z oliwą z oliwek posmarować wierzch papieru ryżowego.

W rozgrzanym do 180°C piekarniku piec paczuszki przez 30 minut, aż zbrązowieją i będą chrupiące.
Podawać na ciepło lub na zimno.

 

źródło i Flickr

To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post