Placek ryżowy z kakao

Published on by Sufrin

http://farm4.static.flickr.com/3522/3772809558_f7f330e3d1_m.jpg

 

 

Składniki na ciasto
1/2 szklanki mąki  pszennej
1 szklanka mąki jęczmiennej
1/4 szklanki oleju z orzechów włoskich
2 łyżki skrobi ziemniaczanej
1/4 szklanki wody

 

 Składniki na farsz z ryżu
1 szklanka mleka sojowego
1 szklanka suchego ryżu
1 łyżeczka wanilii  / kilka kropel aromatu
1 szklanka cukru
1/4 szklanki kakao

1 łyżka wody

 1 1/2 łyżki oleju
1 szczypta soli


 Wymieszać składniki ciasta i wyrobić ją na gładką i elastyczną masę.  

 Odstawić na 20 minut do lodówki.

W rondlu umieścić ciepłe mleko, cukier, ryż, wanilię, sól.

Gdy mleko osiągnie punkt wrzenia, zmniejszyć ogień do małego, przykryć i gotować przez 5 minut.

W osobnym rondelku połączyć i podgrzać kakao, olej i łyżkę wody.

Usunąć wanilię, dodać czekoladę i ryż.

Rozwałkować ciasto na płaski placek i umieścić w formie na tartę.

Położyć nadzienie z ryżu z czekoladą.

Piec w nagrzanym piekarniku przez 20 minut w temperaturze 150°C z miską wrzącej wody w piekarniku.

 

źródło

Published on Ryż

To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post