Jarzynowe paczuszki z sosem orzechowym

Published on by Sufrin

http://www.aellearoundtheworld.com/wp-content/uploads/2010/03/DSCN2783-768x1024.jpg

 

3 marchewki

ćwierć dużego selera

pęczek szczypiorku

1 kalarepa lub 4 krążki papieru ryżowego

pół mango

sos orzechowy:

 

1/2 orzechów ziemnych
1 łyżeczka wody do zmiksowania
szczypta soli

 

 

 

Marchewka, seler, mango w słupki.

Kalarepa może posłużyć za papier ryżowy i w tym celu należy ją (najlepiej na tarce lub za pomocą obieraka do warzyw) skroić na cienkie plastry.

Słupki jarzyn z każdego rodzaju zwijać w kalarepę lub papier ryżowy i przewiązać szczypiorkiem.

Podawać ze zmiksowanymi składnikami na masło orzechowe.

 

 

źródło

Comment on this post