Zupa ogórkowa

Published on by Sufrin

veg--zupa-ogorkowa.jpg
rys. thesunnyrawkitchen.blogspot.com

Składniki

1,2 kg ogórków kiszonych
1,2 kg ziemniaków
15 dag selera
3 łyżki oliwy
kilka kromek żytniego razowego chleba na zakwasie
2 łyżki obranego drobno pokrojonego imbiru
1,5 łyżeczki soli
1 szklanka wody z ogórków kiszonych
2 litry wody
olej do smażenia

Przygotowanie
Utarty seler i drobno posiekany imbir podsmażamy na oliwie.
Wlewamy wodę i dorzucamy ziemniaki.
Po ok. 10 minutach gotowania dorzucamy ogórki pokrojone w kostkę, oraz wodę z ogórków, odkrojone skórki z chleba razowego.
Następnie dosypujemy soli. Gotujemy zupę aż ziemniaki będą miękkie.


Źródło: Słoma & Trymbulak, odc. 3

Published on Zupa

To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post