Vegański puding czekoladowy

Published on by Sufrin

veg--figi-rys.jpg

 

 

Porcje dla 5 do 6 osób.

 

10 daktyli

10 suszonych fig

2 łyżki sproszkowanego kakao
2 łyzkimasła orzechowego (migdałowego, nerkowcowego lub fistaszkowego)
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
1 1/2 do 2 filiżanek  wody

 

 

1. Do blendera wsypać daktyle, figi, kakao, masło, wanilięi 1 filiżankę wody i miksować, dopóki masa stanie się gładka.

 

2. Powoli dodawać wodę w trakcie miksowania. Masa powinna teraz być kremowa, gładka i o jednorodnej konsystencji.

 

 

Źródło: http://www.care2.com/greenliving/healthy-chocolate-pudding.html

Published on Czekoladowa fabryka

To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post