Krem czekoladowy

Published on by Sufrin

http://farm5.static.flickr.com/4026/4543449499_279a8f79df_m.jpg

 

 

1/2 szklanki skrobi ziemniaczanej
100g czekolady
1 1/2 l mleka sojowego z kroplą ekstraktu z wanilii

 

 Małe miseczki wstaić do zamrażarki - sześć sztuk.
 Roztopić czekoladę w misce nad kąpielą wodą.
 W misce wymieszać skrobię ziemniaczaną z 6 łyżkami mleka.
 Podgrzać pozostałe mleko.
Kiedy zawrze, dodać czekoladę, mieszaninę skrobi ziemniaczanej i dokładnie wymieszać.
Wyjąć miseczki z zamrażarki.
Wlać mieszaninę do nich.
Umieść miseczki w zamrażarce na dziesięć minut, aby krem stężał.
Następnie umieścić w lodówce.
Podawać zimne.

 

źródło

Published on Czekoladowa fabryka

To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post