Tarta z brązowym ryżem i szpinakiem

Published on by Sufrin

Składniki
2 filiżanki ugotowanego ekologicznego ryżu
3 jajka = 1,5 banana
posiekana cebula
2 łyżki oliwy z oliwek
2 pęczki botwiny
filiżanka fety sojowej w dużych kawałkach
¾ filiżanki pozbawionych pestek i pokrojonych czarnych oliwek
mielony pieprz
łyżeczka mielonego cynamonu


Przygotowanie
Ryż łączymy z bananami i przyprawami. Następnie ugniatamy go w formie i pieczemy przez 20 minut, aż będzie chrupiący i złocisty. W woku smażymy cebule na oliwie. Wyjmujemy je, dolewamy oliwy i partiami przez chwilę podsmażamy botwinę. Do podsmażonej botwiny dodajemy fetę, oliwki, cynamon i pieprz. Wszystko dobrze mieszamy i układamy na cieście. Pieczemy przez 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.

Por. źródło

Published on Ryż

To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post