Risotto z pieczarkami

Published on by Sufrin

http://www.successful-diet-cabbage-soup.com/images/rice-diet.jpg

 

1 mała cebula
3 ząbki
2 marchewki
150 g pieczarek
5 łodyżek natki
80 g brązowego ryżu
175 ml gorącego bulionu
1 łyżeczka oleju
1 łyżeczka soku z cytryny
sól

 

 

Cebulę i czosnek pokroić w małą kostkę.

Rozgrzać olej i smażyć 1-2 minuty.

Dodać surowy ryż i smażyć krótko, potem dodać bulion.

Ugotować a następnie odparowac nadmiar płynu, podkręcając ognień przez 20-25 minut.

Obrać marchewkę i pokroić w plastry.

Obrać pieczarki i pokroić w cienkie plasterki.

Po 10 minutach dodać do ryżu.

Mieszać od czasu do czasu.
Przyprawić solą i sokiem z cytryny.

Umyć natkę, osuszyć i poszarpać listki do ryżu.

 

 

Źródło

Published on Ryż

To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post