Menu 28 - lipcowe
Poniedziałek
brokuły z pieczonymi ziemniakami:
tempeh,
ostry sos,
ziemniaki,
brokuły
Wtorek
Tacos:
1 tortilla wygięta w literę V
pomidory
sałata.
kukurydza gotowana,
salsa
Środa
śniadanie:
jagody, melon, sok, herbata
Lunch:
Ravioli z sałatką
Czwartek
śniadanie:
ciasteczka wegańskie, np. marchewkowei jogurt sojowy
Lunch:
cukinia krojona w grube plastry i obtoczona w np. kaszce kukurydzianej smażona na patelni
miseczka czarnej fasoli
Piątek
Makaron z woka:
cukinia,
papryka,
brokuły,
cebula,
imbir,
seitan, nerkowce lub inne orzechy
Sobota
marchewka
carpaccio z plastrów buraka
warzywa z pieca:
ziemniaki z sokiem z cytryny,
marchewka,
sałata,
nasiona dyni,
pasternak lub pietruszka
Niedziela
Letni gulasz warzywny:
seler,
ziemniaki,
tofu,
czerwona cebula,
marchewka,
szpinak