Kotlety z kaszy jęczmiennej i pieczarek

Published on by Sufrin

http://farm5.static.flickr.com/4127/5170708369_b004b91882_m.jpg

 

Na 4 kotlety:

 

  • 1 mały ziemniak, obrany i pokrojony w 1 cm kostkę
  • 3 duże pieczarki lub 6 mniejszych
  • 3 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jęczmiennej
  • 1/2 łyżeczki soli
  1. Ugotować na parze lub w wodzie ziemniaka, aż zmięknie. Ugnieść widelcem.
  2. Oczyścić grzyby i posiekać.

http://farm5.static.flickr.com/4129/5170707941_7259c4de7d_m.jpg


  1.  Rozgrzać 1 łyżkę oleju na średnim ogniu.
  2. Przesmażyć  pieczarki na patelni przez 6 do 8 minut.
  3. Połączyć ziemniaka z grzybami, solą, kaszą i formować kotlety.
  4. Na patelni rozgrzać pozostałą część oleju i smażyć na średnim ogniu po nagrzaniu patelni.
  5. Kotlety powinny być rumiane i usmażone z obu stron (zajmie to jakieś 5-8 minut na każdą stronę).

Na 1 kotleta przypada około: 315 kcal

Published on Kotlety

To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post