Trufle z suszonych owoców z orzechową nutą

Published on by Sufrin

http://thecookingroute.com/wp-content/uploads/2010/04/BlackOrangeTruffel.jpg

 

składniki:

3 łyżki masła orzechowego lubdałów z mig

½ szklanki płatków owsianych

½ łyżeczki wanilii

10 daktyli

½ szklanki suszonych śliwek

½ szklanki migdalów

½ szklanki orzechów włoskich

3 łyżki kakao

1 łyżka mleka roślinnego

¼ szklanki suszonyej żurawiny

 

Przygotowanie:

1. Umieścić składniki oprócz żurawiny i ¼ szklanki orzechów włoskich w mikserze.

2. Zmiksować na pastę, zajmie to jakieś 5 – 10 minut.

3. Kiedy pasta zaczyna robić się ciepła, przerwać miksowanie i chwilę odczekać, aby masa ostygła.

4. Jeśli składniki nie łączą się, dodać więcej mleka.

5. Przełożyć pastę do miski, dodać ¼ szklanki żurawin i ¼ szklanki posiekanych orzechów i delikatnie wmieszać w pastę łyżką.

6. Formować kulki i obtaczać w pozostałej części orzechów lub kakao.

 

 

źródło

Published on Ciasteczka

To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post