Ciasto marchewkowe świąteczne

Published on by Sufrin

http://s2.grouprecipes.com/images/recipes/original/6321374606.jpg

 

  • 3 filiżanki tartej marchewki
  • 1 1/4 filiżanki cukru
  • 2 filiżanki mąki
  • 1/2  łyżeczki soli
  • 2  łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2  łyżeczki sody
  • 2 łyżeczki cynamonu mielonego
  • 1/2 filiżanki soku z pomarańczy
  • 3/4 filiżanki oleju
  • 1 filiżanki rodzynków
  • 1 filiżanki orzechów, np. włoskich

 

  • Nastawić piekarnik na 180 st.C.
  • Wymieszać bez marchewki wszystkie suche składniki łyżką lub drewnianą łopatką.
  • Teraz wmieszać marchewkę i olej.
  • Dodać sok i wymieszać.
  • Dosypać bakalii.
  • Wysmarować tortownicę tłuszczem i wylać ciasto na nią.
  • Piec 45 minut lub do czasu, jak patyczek będzie po wyjęciu z ciuasta suchy.
  • Schłodzić.

źródło

Published on Boże Narodzenie

To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post