Coleslaw - surówka z kapusty

Published on by Sufrin

3675581924_7c531552ec.jpg

 

 

Składniki
4 łyżki octu jabłkowego
4 łyżki musztardy Dijon
4 łyżki cukru

1/2 główki kapusty, bez głąba i drobno pokrojonej lub poszatkowanej
1 czerwona papryka, pozbawiona gniazda nasiennego, drobno pokrojona
1 czerwona cebula, obrana i drobno pokrojona w plastry
3 marchewki, obrane i utarte
sól morska do smaku

Przygotowanie
Ocet, musztardę i cukier ukręcić na dressing.

Kapustę, paprykę, cebulę i marchewki przełożyć do dużej miski.

Dodać sos i dobrze wymieszać.

Doprawić solą.

Podawać natychmiast lub włożyć do lodówki, żeby smaki się przegryzły.

 

 

źródło i Flickr

Published on Sałatki - surówki

Comment on this post

Łasuch w wegańskiej kuchni 04/09/2011 21:42


U mnie coleslaw, u Ciebie coleslaw. Twój trochę bardziej rozbudowany, muszę koniecznie spróbować takiej wersji.