Salsa z czerwonej papryki

Published on by Sufrin

http://4.bp.blogspot.com/_tAlG1x04VZI/S2iJwurvncI/AAAAAAAAAtw/2EMxhBybhuA/s400/Red+Pepper+Salsa.JPG

 

2 czerwone papryki

1/2 czerwonej cebuli

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

1 utarty ząbek czosnku

3 łyżki oliwy

1 łyżka octu balsamico (opcja)

sól

 

Paprykę w całości wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200 °C.

Piec i obracać, aż skórka sczernieje ze wszystkich stron.

Gorącą paprykę włożyć do papierowej lub foliowej torby, zamknąć i poczekać, aż ostygnie.

Obrać ze skórki, oczyścić z nasion, pokroić w paseczki.

Cebulę pokroić w cienkie piórka.

Wymieszać paprykę, cebulę, natkę i czosnek, doprawić oliwą, solą i octem balsamico.

 

Podawać do pasztetu z soczewicy.

Published on Sałatki - surówki

Comment on this post