Ciasto z kardamonem

Published on by Sufrin

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTJal-621ODgrI4vHvPrrsbwLqSfcqFPID9XQQIZt3iAEhUTmY&t=1&usg=__f3GoJlnM5PITnE-mXBt06rMSFjo=

 

  • 125 g (½ filiżanki) margaryny
  • 300 ml (1 1/4 filiżnaki) cukru
  • 2 łyżeczki mielonego kardamonu
  • 250 ml (1 filiżanka + 2 łyżeczki) mleka sojowego
  • 500 ml (2 filiżanki + 1 łyżka) mąki
  • 2 łyżeczki proszku

 

Piekarnik nagrzać do 180 C.

Rozpuścić margarynę w rondelku.

Zmnijeszyć ogień i dodać cukier, kardamom i mleko.

Przesiać makę z proszkiem do pieczenia i dodać do mokrych składników.

Mieszać do czasu, gdy znikną grudki.

Foremkę natłuścić i oprószyć mąką.

Wlac ciasto do doremki i piec 45 minut, aż zrobi się złote.

Po wyjęciu, schłodzić przez 5 minut i wyłożyć na talerz.

Teraz całkowicie schłodzić.

 

 

 

Źródło

Published on Ciasto

To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post