Ciasto z buraczków
Składniki:
- 300g surowych buraków
- 300g mąki
- 140g cukru
- 1/2 paczki drożdży
- 6 łyżek oleju
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 jogurt sojowy
- 1 duża garść orzechów
Obrać i drobno zetrzeć buraki.
Wymieszać z mąką, cukrem, cynamonem, drożdżami i orzechami.
Następnie dodać olej i jogurt.
Dokładnie wymieszać wszystkie składniki.
(Dodać trochę wody lub mleka albp warzyw, jeśli ciasto jest zbyt rzadkie / gęste).
Przełożyć ciasto do małej formy do pieczenia i piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku około 35 do 40 min.
Wyjąć z piekarnika, gdy nóż wsadzony w centrum ciasta wychodzi czysty.
Źródło: petiteyayanoelle.blogspot.com