Claofuti z gruszkami

Published on by Sufrin

http://3.bp.blogspot.com/__R0J14sRqc0/SNoFn7G7A8I/AAAAAAAAAU8/VxVcIIFPGOI/s320/IMG_4352.JPG

 

Składniki:
- 3 łyżki ryżu o konsystencji śmietany
- 1/2 szklanki wody
- 80 g mąki
- 100g cukru
- 250g mleka sojowego
- 4 gruszki

 Rozgrzać piekarnik do 180 st. C.

Wymieszać wodę z ryżem.
 Łagodnie podgrzewać, mieszając, aż mieszanina zgęstnieje.
 Dodać mąkę, cukier i mleko sojowe, dobrze wymieszać.

Gruszki obrać i pokroić w drobną kostkę.

 Umieścić gruszki w naczyniu do pieczenia.  

Wlać ciasto na wierzch.
Piec 45 minut do 1 godziny.
Kilka minut przed wyjściem z piecyka można posypać górę clafouti jedną lub dwoma łyżkami brązowego cukru, aby się skarmelizował.

 

 

 

Źródło: petiteyayanoelle.blogspot.com


Published on Ciasto

To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post