Ciasto marchewkowe

Published on by Sufrin

aa-ciasto-march.jpg


Składniki na 8 porcji:

120 g mąka
150 g starta na wiórki marchew
150 g orzechów laskowych
125 g cukru

3 jajka = 1 ½ banana
10 g proszku do pieczenia
20 g margaryny
 * 1 łyżeczka ekstraktu wanilii *
 * skórka z jednej cytryny lub pomarańczy *
 cukier puder

* Orzechy smażyć. Nagrzać piekarnik do 80C. Nakrętki do połowów na blachy do pieczenia i miejsce w piekarniku przez 20-30 minut, a następnie okresowo mieszać patelnię. Gdy orzechy ostygną nieco, wytrzyj je między rąk lub ręczniki do usuwania skórek. Dalszego wykorzystania, zgodnie z zapisem w recepturze.

 Orzechy laskowe zmielić w młynku do kawy lub przetwórcy żywności (maszynce) *. Banan wymieszać z cukrem w oddzielnym naczyniu. Waga powinna być zwiększona w wielkości i formie pianki.
 Dodać do masy jajko cukier waniliowy, marchew, orzechy laskowe, 100 g przesianej mąki z proszkiem do pieczenia i zapałem.

Pozostałe białka osobno bat miękkich szczyty. Ostrożnie wprowadzić białych w partii marchwi i mieszać z silikonu / łopatki platstikowej. Ruch, uważasz, od dołu do góry, i bardzo ostrożne.

Rodzaj 22 cm wysmarowanej i posypać mąką (20 uncji) i umieścić w podgrzanym piecu 180 ° C przez 45 minut.

Wyciągnąć ciasto z piekarnika, ostudzić i wyjąć z formy. Posypać cukrem pudrem, udekorować.

 

Źródło: http://sonulya.livejournal.com/

Published on Ciasto

Comment on this post