Ciasto marchewkowe
Składniki na 8 porcji:
120 g mąka
150 g starta na wiórki marchew
150 g orzechów laskowych
125 g cukru
3 jajka = 1 ½ banana
10 g proszku do pieczenia
20 g margaryny
* 1 łyżeczka ekstraktu wanilii *
* skórka z jednej cytryny lub pomarańczy *
cukier puder
* Orzechy smażyć. Nagrzać piekarnik do 80C. Nakrętki do połowów na blachy do pieczenia i miejsce w piekarniku przez 20-30 minut, a następnie okresowo mieszać patelnię. Gdy orzechy ostygną nieco, wytrzyj je między rąk lub ręczniki do usuwania skórek. Dalszego wykorzystania, zgodnie z zapisem w recepturze.
Orzechy laskowe zmielić w młynku do kawy lub przetwórcy żywności (maszynce) *. Banan wymieszać z cukrem w oddzielnym naczyniu. Waga powinna być zwiększona w wielkości i formie pianki.
Dodać do masy jajko cukier waniliowy, marchew, orzechy laskowe, 100 g przesianej mąki z proszkiem do pieczenia i zapałem.
Pozostałe białka osobno bat miękkich szczyty. Ostrożnie wprowadzić białych w partii marchwi i mieszać z silikonu / łopatki platstikowej. Ruch, uważasz, od dołu do góry, i bardzo ostrożne.
Rodzaj 22 cm wysmarowanej i posypać mąką (20 uncji) i umieścić w podgrzanym piecu 180 ° C przez 45 minut.
Wyciągnąć ciasto z piekarnika, ostudzić i wyjąć z formy. Posypać cukrem pudrem, udekorować.
Źródło: http://sonulya.livejournal.com/