Wegańska krówka-ciągutka

Published on by Sufrin

4 szklanki cukru pudru
½ filiżanki kakao
½ szklanki mleka sojowego
2 łyżki margaryny
1 ½ łyżeczki wanilii
½ filiżanki kawałków czekolady
1 szklanka cukierków ślazowych

½ szklanki siekanych orzechów



Blaszkę 22,5 cm x 22,5 cm wymościć papierem do pieczenia i rozprowadzić tłuszcz.

Przesiać cukier puder i kakao razem do dużej miski, dodać kawałki czekolady i odstawić.
W małym garnuszku rozgrzać mleko i margarynę na średnim ogniu. Mieszać, aby się nie przypaliło.
Gdy mleko silnie się zagotuje, wsypać suchą mieszankę kakaową i dobrze wymieszać drewnianą łyżką, dopóki wszystko się nie połączy.
Wlać do wanilii, potem cukierki ślazowe i orzechy.
Krówkową masę wylać na blaszkę i schłodzić w lodówce przez cały dzień lub dłużej, aby masa stężała.



źródło

Published on Ciasteczka

To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post