Paluchy drożdżowo - orkiszowe
Zrobić rozczyn:
1/2 kg mąki orkiszowej
1/2 kostki drożdży
1 łyżka cukru
1 szklanka ciepłej wody
2 łyżki mielonego kminku
2 łyżeczki soli
Wymieszać.
Dodać do rozczynu 6 łyżek oliwy, zagnieść i odstawić.
Formować podłużne paluchy.
Piec w temp. 180 st. C przez 15 minut do zrumienienia.
Słoma & Trymbulak
1/2 kg mąki orkiszowej
1/2 kostki drożdży
1 łyżka cukru
1 szklanka ciepłej wody
2 łyżki mielonego kminku
2 łyżeczki soli
Wymieszać.
Dodać do rozczynu 6 łyżek oliwy, zagnieść i odstawić.
Formować podłużne paluchy.
Piec w temp. 180 st. C przez 15 minut do zrumienienia.
Słoma & Trymbulak