Zapiekanka jabłkowa

Published on by Sufrin

4989574069_05ca0de8b9.jpg

 

Na 4 porcje:

 

    5 szklanek cienkich plastrów jabłka
    3/4 szklanki cukru
    3/4 szklanki pelnoziarnistej mąki
    3/4 szklanki płatków owasianych
    1 łyżeczka cynamonu
    1/2 łyżeczki gałki
    1/3 szklanki oleju
    1 łyżka mleka roślinnego (ryżowego lub sojowego)

 

 

Przygotowanie:
Nagrzać piekarnik do 190 C.

Gotować jabłka w wodzie przez 2 minuty do miękkości.

Osączyć i umieścić na dnie naczynia do zapiekania.

Wymieszać składniki, aż jabłka obtoczą się dodatkami.
Piec 30 minut.

Schłodzić przed podaniem.

 

 

źródło i Flickr

Published on Ciasto

To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post