Trufle daktylowo-orzechowe

Published on by Sufrin

5171797384_39e1ea15cb.jpg

 

 

2 części daktyli

1 część orzechów laskowych lub innych

1 część sezamu lub migdałów

2 łyżki kakao

sezam i wiórki kokosowe do posypania

 

Daktyle wypestkować i zmiksować w malakserze na gładką masę.

Jeśli są za suche dodać odrobinę wody.

Orzechy i sezam zmielić.

Połączyć z masą daktylową i wyrobić ‘ciasto’.

Masa musi się dobrze lepić, jeśli jest za wilgotna, trzeba dodać więcej orzechów, jeśli zbyt sucha, dolać odrobinę wody.

Masę podzielić na pół, do połowy dosypać kakao.

Ulepić kulki z całości masy.

Do środka można włożyć rodzynkę lub orzeszka itp.

Z wierzchu kulki obtoczyć w sezamie, kakao lub wiórkach kokosowych.

Natychmiast są gotowe do zjedzenia.

 

źródło

Published on Czekoladowa fabryka

To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post