Szpinak z pomidorami i dynią

Published on by Sufrin

http://www.bbcgoodfood.com/recipes/3982/images/3982_MEDIUM.jpg

 

  • 1 duża cebula, półplasterki
  • olej
  • 2 łyżki pasty madras curry 
  • 1 mała dyniaokoło 500g, kostka
  • 5 pomidorów, ćwiartki
  • 100g szpinaku, pokrojone grubo 
  • dodatkowo: gotowany na sypko ryż Basmati 

 

  1. Usmażyć cebulę na 1 łyżce oleju przez 5 minut, aż zmięknie. Dodać pastę curry i gotować przez 3 minuty. Dodać dynię, pomidory i 200ml wody, dobrze wymieszać.
  2. Przykryć i mieszać co 15 minut, aż dynia się ugotuje i pomidory rozpadną. Dodać szpinak. Doprawić i podawać z ryżem.

 

 

Składniki w daniu:

131 kcal, białko 3,8g, węglowodany 18,7g, tłuszcz 5,1 g, błonnik 4,3g, sól 0,42 g

 

 

źródło

Published on Kuchnie świata- Indie

Comment on this post