Szpinak i tofu w cieście filo

Published on by Sufrin

  http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR1kzl3-otCRCZhT7HpaGcy0rAWLtn3g4ZXrnUP-mbQ2XIfeks&t=1&h=167&w=223&usg=__PsrgNjXXUyCNPwWjW20CM-wFjCM=

 

 


1 średnia cebula
2 1/2 ząbka czosnku
2 łyżki oleju
1 1/2 lb. szpinaku
1/8 łyżeczki gałki
1/8 łyżeczki pieprzu
1 kostka tofu, extra firm
1/3 filiżanki oleju
1 łyżki Tamari (naturalny sojowy sos)
1 duża cytryna, sok
1 łyżeczka soli
1/2 łyżki sojowego mleka w proszku
1/2 filiżanka orzechów włoskich lub pestek dyni (opcjonalnie)
20 warstw ciasta phyllo

 

 

  Cebulę i czosnek podsmażyć na oleju.

Dodać szpinak i przyprawić.

Na osobnej patelni usmażyć tofu.

Przyprawić tamari, sokiem z cytryny i solą.

Połączyć ze szpinakiem.

Dodać proszek sojowy, orzechy / pestki dyni i zawijać w ciasto filo.

Published on Dania obiadowe

To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post