Surówka z selera korzeniowego

Published on by Sufrin

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQeplaGbNfCYfg2e7FK1eo-HPUrh03pPZz7jKYk0C7gklXhLnqpBg

 

 

1 duży seler korzeniowy (600g)

2 średnie słodkie jabłka

3- 4 łyżki oliwy z oliwek

1 ząbek czosnku

2 czubate łyżeczki musztardy Dijon

spora garść natki

2 łyżki soku z cytryny

sól

2 czubate łyżki podprażonego na suchej patelni sezamu

 


Seler i jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

W miseczce rozetrzeć czosnek z oliwą, dodać sok z cytryny i musztardę.

Dodać posiekaną natkę i sezam, zalać dresssingiem, przyprawić solą.

 

źródło

Published on Sałatki - surówki

Comment on this post