Sucharki z pulpy migdałowej

Published on by Sufrin

http://1.bp.blogspot.com/-BTreozw4klE/ThdG-AdV_AI/AAAAAAAAAQ4/S2xhw7PZ_Vc/s640/crack.jpg

 

1 szklanka pulpy migdałowej (najlepiej dodać pulpę pozostałą po wytłoczeniu mleka z namoczonych migdałów i dolać odrobinę wody, aby ją rozcieńczyć)
2 łyżki siemienia lnianego
1 łyżka oleju
1/2 łyżeczki soli


Połączyć składniki.

Uformować grubawą warstwę sucharków.


Opcja do suszenia / dehydrowania: 40°C przez 2 godziny lub dłużej. Teraz można zruszyć krakersy i zostawić na noc w dehydratorze, aż staną się chrupiące.

Opcja pieczenia: 150°C przez jakieś 10 minut i zerkamy, czy spód się za bardzo nie rumieni.

 

 

 

źródło

Published on Ciasteczka

Comment on this post