Sucharki z mąki gryczanej i rodzynków

Published on by Sufrin

4710282319_830ae61ec1.jpg 

 

 

Składniki:

2/3 szkl. mąki gryczanej

1/2 szkl. rodzynków, namoczyć na kika godzin

1 - 2 łyżki zimnej wody

1 - 2 łyżki oleju

sól

 

Wykonanie:

1/3 szklanki mąki gryczanej wymieszać z wodą, olejem, solą.

Namoczone rodzynki z grubsza osączyć z wody i zmiksować.

Dodać do ciasta i wymieszać.

Jeśli ciasto jest lepkie, dodawać powoli mąkę.

Ciasto wyrabiać jak na pierogi.

Wyłożyć na papier do pieczenia.

Piec 15 - 20 minut w temp. 170°C.

Po 10 minutach odwrócić na drugą stronę.

 

 

źródło i Flickr

Published on Ciasteczka

Comment on this post