Roti ze szpinakiem

Published on by Sufrin

 

1 szklanka mrożonego szpinaku
2 szklanki mąki pszennej
2 łyżki Besan

2 łyzki kminu w proszku
1 łyzeczka chilli w proszku
1/2 łyżeczki tumeriku w proszku
 1/2 szklanki Curd

Sól
olej do smażenia

 
1. Rozmrozić szpinak i odstawić w misce na bok.
2. W misce umieścić pozostałe składniki i połączyć.

3. Dodać wodę i zagniatać.

4. Odstawić na 1/2 do 1 godziny.


http://bp2.blogger.com/_xbtAy_87iWc/Rf7Og-jnWFI/AAAAAAAABEw/Am98nuvQ7WU/s400/123_2374.JPG

 

5. Rozwałkować kulki na płaskie, okrągłe placki.

6. Posmarować pędzelkiem z olejem placki i kłaść na patelnię.

7. Zestawić z patelni, gdy pojawią się brązowe plamki.

 

źródło

Published on Kuchnie świata- Indie

To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post