Puszyste ciasto z jabłkami

Published on by Sufrin

http://1.bp.blogspot.com/_D64i74lRUqI/SWfgFEybiUI/AAAAAAAAAbI/rvLj-Y3eFLc/s320/puffapplepancake.jpg

 

Nastawić piekarnik na 220°C.
 Wymieszać w dużej misce:
1/4 szklanki mąki penoziarnistej
1/4 szklanki mąki pszennej
1/4 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczk soli
W mniejszej misce:

2 "jajka"

1/2 szklanki wilgotnej okary
2/3 szklanki mleka roślinnego
1 kropla aromatu waniliowego
Dodać mokre składniki do suchych i wymieszać.
Odstawić.
2 łyżki oleju
4 szklanki jabłek, plasterki
1/4 szklanki brązowego cukru

Gotować jabłka z cukrm naśrednim ogniu przez jakieś 10 minut.

Przełożyć do naczynia do zapiekania.

Polać ciastem.

Umieścić naczynie z ciastem w piekarniku i piec w 180°C jakieś 15 - 18 minut, aż się zrumieni.

 

źródło

Published on Ciasto

Comment on this post