Pulpety z cukinią i orzechami

Published on by Sufrin

http://farm4.static.flickr.com/3483/3471165106_eb8b659a5c.jpg

 

Na 12-16 sztuk:

 

1/3 filiżanki cukini, starta
1/3 filiżanki nerkowców lub innych orzeszków
1/4 filiżanki czerwonej papryki, startej
1/4 filiżanki selera, starty
1 łyżka czosnku, starty
1/2 łyżeczki imbiru, świeżo starty
1 łyżeczka szalotki, startej
1 łyżeczka przypraw i soli

W blenderze rozkruszyć orzeszki, ale nie za bardzo. Będę wtedy chrupiące i wyczuwalne.

Następnie połączyć resztę składników ze sobą.

 
Teraz można formować pulpety w kulki dowolnej wielkości.

W zależności od upodobania dehydrować, gotować na parze lub w sosie.

 

źródło

Published on Kotlety

To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post