Puding czekoladowy

Published on by Sufrin

http://www.adventuresofaglutenfreemom.com/wp-content/uploads/2010/08/Corn-Free-Dairy-Free-Egg-Free-Gluten-Free-Soy-Free-Chocolate-Pudding0-298x300.jpg

 

2 filiżanki mleka roślinnego 

1/2 filiżanki cukru  

1/3 filiżanki kakao

3 łyżki mąki kukurydzianej lub ziemniaczanej

1/4 łyżeczki soli

2 krople olejku waniliowego

1 łyżka oleju  


 

  • W garnku na średnim ogniu zagotować 1 1/2 filiżanki mleka.
  • W osobnym garnku wymieszać cukier, kakao, mąkę, sól i 1/2 filiżanki mleka. Wymieszać na gładką masę.
  • Wlać do ciepłego mleka, ale powoli małym strumieniem.
  • Kontynuować gotowanie i mieszać, aż masa zgęstnieje, ale nie gotować!
  • Zdjąć z ognia, wlać wanilię i olej.
  • Wlać do miseczek lub ozdobnych filiżanek. 
  • Wierzch można posypać kakao, cynamoenem, wiórkami gorzkiej czekolady lub wiórkami kokosa.

źródło

Published on Czekoladowa fabryka

Comment on this post