Propozycje na trzy dni

Published on by Sufrin

Dzień nr 1:

 

4609912280_b5baf63e1a.jpg

śniadanie:

Wiosenny makaron z  mixem warzywnym i czosnkiem lub spaghetti z sosem marinara
Zielona sałata z dressingiem lub olejem


śniadanie drugie:

Francuskie tosty
Sorbet czekoladowy

 

obiad:

Młode ziemniaki gotowane na parze z bazylią
Szparagi z czosnkiem
Zupa warzywna z tofu

Stir-fry na styl chiński, czyli warzywa w słupki smażone na oleju
Brokuły z sosem czosnkowym

 

 

4874068386_9031bdfe3b.jpg

kolacja:

Warzywna fajita
Ryż
Czarna fasola gotowana z warzywami
Pizza

 

Dzień nr 2:

 

3230649479_222e6ec26a.jpg

śniadanie:

Kanapka z hummusem lub czarną fasolą, sałata, pomidor

 

śniadanie drugie:

Prażone jabłka

Czipsy lub krakersy

 

 

5273047940_d36669641e.jpg

Obiad:

Zupa minestrone
Chleb pita
rukola lub sałata

pomidor

szczypiorek,

warzywny burger / kotlet

kiełki

 

 

 

kolacja:

Pomarańcza

Burrito: brokuły z sałatą, pomidorami i cebulą

 

 

Dzień nr 3:


śniadanie:

Płatki kukurydziane z mlekiem roślinnym (sojowe, migdałowe, ryżowe)
Sok pomarańczowy
Truskawki

 

 

2740125630_f86fba3bce.jpg

śniadanie drugie:

Tost z cynamonem i rodzynkami +dżem / wegańska margaryna
Kawa
1 kiwi

ćwierć nekatarynki

2 plastry pomarańczy

 

obiad:

Smażone kostki tofu
Smażone ziemniaki
Muffinki
Herbata

 

kolacja:

koktajl mleczny

bułeczka

owoc

 

 

źródło i Flickr

Published on Menu veg - jadłospis

Comment on this post