Pasztecik z selera

Published on by Sufrin

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTdTgVl58UbxtQ6Iq2cyxXIMtaGokCu_y_1Dg-9tbuj9ro3bSe_mg

 

 

100 g śliwek,

100 g rodzynków,

100 g słonecznika,

3 duże selery ugotowane,

100 g ziaren sezamu,

1 szklanka soczewicy ugotowanej,

natka,

sól,

curry,

1 garść lub 1 1/2 płatków owsianych

3 połówki vegan bułki,

300 g pieczarek


Płatki, śliwki, rodzynki namoczyć w wodzie na 20-30 minut. Odcedzić.

Pieczarki podsmażyć na oleju, jak brak właściwej gęstości, to dodać vegan bułki tartej.

Składniki połączyć i przełożyć do natłuszczonej formy.

Wstawić na godzinę do piekarnika.

 

Przepis Alispo

Comment on this post