Pasta do kanapek a'la paprykarz

Published on by Sufrin

http://www.weganizm.com/wege%20przepisy/1_pasty/pasta.jpg

 

 

  • 250 g płatków kukurydzianych
  • 1/2 szklanki ryżu lub kaszy
  • 3 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 4-6 pieczarek
  • 2 łyżki oleju do smażenia
  • 1-1,5 słoiczka przecieru pomidorowego
  • garść ziaren słonecznika
  • 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego
  • przyprawy: sól, papryka słodka i ostra, mogą być zioła prowansalskie i inne ulubione

Płatki wrzucić do dużego naczynia i zalać zimną, przegotowaną wodą tak, aby po wymieszaniu uzyskać gęstą masę (mniej więcej 2 szklanki).
Posiekać drobno cebulę, czosnek i pieczarki, następnie poddusić 10-15 min. na oleju, ostudzić i wrzucić do płatków.

Ryż ugotować na miękko i również dołożyć do reszty.
Dodać przecier, słonecznik, siemię, przyprawy i dokładnie wymieszać.

 


źródło

To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post