Owsianka na gorąco z plastrami jabłka

Published on by Sufrin

http://farm4.static.flickr.com/3264/2828103360_b1dc0047ab_m.jpg

 

Na 2-3 porcje:

 

1 szklanka płatków owsianych
2 szklanki mleka (mleko sojowe, mleko migdałowe lub mleka ryżowego)
1 do 2 łyżki brązowego cukru lub koncentratu soku jabłkowego
1/4 jabłka pokroić w plasterki bardzo cienka
1 szczypta cynamonu


 Opcjonalnie:
1/2 szklanki rodzynków
1/2 szklanki orzechów

 


W rondlu gotować płatki owsiane i mleko na średnim ogniu przez 6 minut.
 Dodać cukier i szczyptę cynamonu (i rodzynki czy orzechy).
Gotować 5 minut, żeby zagęścić potrawę.
 Wlać do miski i położyć plasterki jabłka z małą łyżkę koncentratu soku jabłkowego (jak na zdjęciu).

 

 

źródło

Published on Mleko - jogurt

To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post