Oturtma - zapiekanka paprykowo-pomidorowa z ziemniakami

Published on by Sufrin

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQTlOftCUuWfWQjN0kvy2-SF4Tru66bFEAzm_QlrkQjKNuFWMc&t=1&usg=__gvyFjEXkdkD2wZx7T1gdgF7rQ1E=

 

 

4-5 średnich ziemniaków, plastry

1 duża cebula, pół księżyce

2 zielone papryki, pokroić

3 pomidory przetarte lub 1 puszka

2 łyżki koncentratu pomidorowego

1/4 filiżanki oleju

1/2 pęczka natki

sól

 

Wyłożyć folią aluminiową na blaszce i położyć ziemniaki. Piec 15-20 mniut w 215-220 st. C, aż zmiękną.

W garnku lub na patelni podgrzać oliwę i smażyć cebulę i paprykę do miękkości.

Dodać przecier - 2 mniuty.

Dodać pomidory, sól i gotować 5 minut.

Odwrócić i podać natkę.

W garnku o grubym dnie ułożyć połowę ziemniaków, następnie warzywa, drugą część ziemniaków i pastę pomidorową.

Piec 20-25 minut w190 st. C.

 

Źródło

Comment on this post