Musaka

Published on by Sufrin

aa-musaka.jpg

 

250 g cukinii

250 g ziemniaków

250 g pieczarek

50 g tartego sera wegańskiego (dowolnie)

 

 

sos:

 

Sos sporządzamy najpierw:

 

Na rozgrzany olej wrzucić czosnek, następnie pomidory i zagotować. Doprawić oregano, chilli, kminkiem mielonym oraz odrobiną mąki ziemniaczanej.

 

 

Ziemniaki pokroić w cienkie plastry.

Cukinię w grubsze plastry.

Pieczarki w ćwiartki i podsmażyć je. Podlać szklanką sosu.

Dusić 3 minuty. Wsypać cukinię - wymieszać.

Przełożyć do żaroodpornego naczynia.

Posypać serem (dowolnie).

Piec w temperaturze 200 st. C przez ok. 40 minut.

 

 

Zdjęcie, źródło: www.flickr.com/photos/28265069@N04/3595150048/

Comment on this post